.

.
Brindem per la música i els estels!!

dimarts, 8 de novembre del 2011

ADAPTADOR DE TELESCOPI MEADE ETX70AT A 52mm



Es pot fer el mateix amb d'altres telescopis, si porten un tap semblant.

Després d'haver utilitzat un ADAPTADOR UNIVERSAL, que consisteix en una mordaça amb una plataforma ajustable sobre la que hi montem la càmera. I després de molts intents i millores del sistema, decideixo llençar-lo a la bassa i canviar de tàctica. Doncs les imatges que he aconseguit d'estrelles, normalment presenten una llum blanca, que no és rodona, una taca rosada en un costat i una altra de blava. Això passa perquè el conjunt telescopi-ocular-càmara no estàn en el mateix eix. La imatge correcta seria un punt blanc, una aureola (donut) rosada i una de blava.
A més a l'ETX70, aquest adaptador es monta en el porta-ocular 90º (superior), de manera que la imatge rebota en un mirall (que te 2 posicions), que pot no estar exactament a 45º, cosa que deformaria la imatge.

ADAPTADOR UNIVERSAL:
Apte per foto terrestre i la lluna. No el recomano per astrofotografia.




La pràctica, la llògica i els consells dels veterans, m'han fet decidir per muntar la càmera al fons del tub,  per evitar elements intermitjos (el mirall), on hi ha una rosca amb un tap per instal·lar un prisma erector per observació terrestre o una càmera (Photo Port). L'inconvenient d'utilitzar aquest port és que només podrem inclinar el tub del telescopi fins a 40º

Angle màxim del tub del telescopi=40º .Cal vigilar per no trencar res.
 
Aquest adaptador encara està en fase de proves. 

L'adaptador consisteix bàsicament en una rosca d'unió al telescopi, un tub per posar-hi un ocular, i una altra rosca d'unió a la càmera. Prèviament haurem de comprar el tub adaptador de la nostra càmera a rosca de 52mm.


Unió al Telescopi
Utilitzem el tap roscat de plàstic que porta l'ETX70 (a la foto és el petit de color negre). Eliminem la part plana del tap per quedar-nos només amb la rosca. Li afegim unes voltes de cinta aïllant fins que encaixi amb el diàmetre intern del tub de PVC.

Tub

A les fotos hi ha una peça hexagonal perquè el tub de PVC no era prou llarg. Podriem prescindir de la peça hexagonal si aconseguim un tub de la longitud de l'ocular més llarg que utilitzarem + el gruix del tap (pel nostre cas 74mm). Darrera de la rosca feta amb el tap negre, hi enganxarem un manguito curt per que faci de porta-oculars. El diàmetre extern del tub ha de ser de 50mm i l'intern ha de ser major que el del tap.

Unió de la càmera
Desmontem un filtre de 52mm (en el meu cas UV) i amb una mica de cinta aïllant al contorn del tub de PVC  hi encaixem la rosca.

Amb les fotos ho entendreu millor:
La primera peça de l'esquerra és l'adaptador de la càmera compacta a rosca de 52mm
Ocular i porta-oculars casolà amb la rosca que encaixa al telescopi



Joan

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada