.

.
Brindem per la música i els estels!!

dimecres, 19 d’octubre del 2011

Plantada de telescopis a Can Rectoret per ASTER

El passat 8 de juliol de 2011, en Josep Maria i en Joan vam assistir a una plantada de telescopis a càrreg d'ASTER, Agrupació Astronòmica de Barcelona, al Casal de Barri de Can Rectoret a les Planes.
Va ser una nit amb una temperatura molt agradable, sense núvols ni mosquits. I va assistir-hi força gent.

Vam -disfrutar com enanos- amb les configuracions de telescopis que van plantar. Vam veure i observar per 3 equips de 150mm amb diferents configuracions: altacimutal amb goto, equatorial sense motors i un altre amb goto i càmara CCD amb captura d'imatges en un PC portàtil. També un C8 (200mm) tunejat amb un CCD en el lloc del mirall secundari i amb el seu ordinador. I també un parell d'ETX70!! entre d'altres.

Vam gaudir de les explicacions molt didàctiques respecte a les distàncies dels estels, estrelles dobles, etc.

I vam poder observar diversos objectes al cel, malgrat l'acusada il·luminació dels fanals del carrer, visualment i/o a la pantalla dels 2 ordinadors. Saturn, la lluna, , M13, M27, M57 i la supernova a M51 descoberta un parell de setmanes abans.

Compareu les següents imatges d'M51 i podreu veure l'aparició de la Supernova. Es tracta del punt blanc sobre la Galàxia a l'esquerra

M51 (Glalàxia del remolí) ABANS SUPERNOVA 01/04/2011 Pujalt 
LP80 + DSI II Pro José Luis Martínez ASTER

M51 (Galàxia del Remolí) 08/07/2011 (Can Rectoret) Barcelona
Celestron C6-N + Meade DSI II Pro
José Luis Martínez ASTER


Si voleu veure més imatges de la nit:
http://www.aster.org/album/fotourbana

Tot plegat un èxit
Joan

P.D.: A la setmana següent vaig adquirir un ocular de 40mm com em van recomanar els de l'agrupació, i la veritat és que ajuda molt tenir menys augments i per tant més camp d'observació amb l'ETX70, doncs no porta buscador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada